Newsroom
aankondiging IBTC

IBTC: fietsen en wandelen hebben de toekomst!

Het stimuleren van het fiets- en wandeltoerisme is een van de doelstellingen van Hicle. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Hicle een conferentie in het leven riep over dit onderwerp.

De IBTC, ofwel de International Bike & hike Tourism Conference, begon oorspronkelijk als een 100% fietsconferentie. In 2020 vond de eerste editie plaats in Jaarbeurs Utrecht, aan de vooravond van de Fiets en Wandelbeurs in hetzelfde beurscomplex.

Ontwerpers van fietsroutes en – netwerken en medewerkers van toerisme-bureaus, reisorganisaties en belangenorganisaties wisten de weg naar de eerste IBTC-editie te vinden.

Vanwege de corona-epidemie ging de IBTC online in 2021 en 2022. Inhoudelijk leverde dat geen enkele belemmering op. En via roundtablesessies konden de deelnemers makkelijk met elkaar van gedachten wisselen over actuele onderwerpen.

Om het netwerken nog beter tot zijn recht te laten komen, werd opnieuw een fysieke editie ingepland voor 2024, wederom aan de vooravond van Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Omdat het aantal inschrijvingen niet aan de verwachtingen voldeed, is de conferentie twee weken vóór de geplande eventdatum geannuleerd.

Hicle onderzoekt nu de mogelijkheden om de conferentie op een ander tijdstip te houden, online of offline.

Press releases in Dutch

button inschrijven pers NL

Press releases in English

button press releases in English