Newsroom

3 maart 2024

Succesvolle editie Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge in Flanders Expo Gent

14.786 fiets- en wandelenthousiastelingen hebben afgelopen weekend de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge in Flanders Expo in Gent bezocht. Beide events boden volop inspiratie voor het nieuwe fiets- en wandelseizoen of de aankoop van een elektrische fiets.

Fietsen en wandelen blijven onverminderd populair in Vlaanderen, zo bleek uit de 2024-editie van beide events. Zowel op de zaterdag als de zondag was het gedurende de hele beurs gezellig druk in de gangpaden.

Lezingen en workshops

Maar liefst 81 lezingen en workshops stonden er gedurende twee dagen op het programma; van verhalen over fiets- en wandeltochten in eigen land tot routes in Catalonië, trektochten in Afrika en Amerika, bikepackingavonturen, pelgrimsreizen en meer. De twee workshoppleintjes op de beursvloer waren vrijwel continu goed bezet. Bij de lezingzalen trokken onder anderen Jonathan Van Nieulande (fietsen van Alaska naar Patagonië), Tom Langmans (wandelen in de UK en Ierland) en Kristien Hansebout (fietsen in Wallonië) veel publiek. Ook de presentaties van de routeplatformen RouteYou en komoot waren populair.

E-bike Challenge

Een deel van Hal 1 was gereserveerd voor E-bike Challenge, hét e-bike-testevent van België met een groot indoor testparcours, inclusief een speciale baan voor de snelle speedpedelecs. Bezoekers maakten duizenden testritten op de nieuwste modellen van 16 merken. Ze hadden daarbij volop keuze. Het aanbod varieerde van hippe e-stadsfietsen tot e-plooifietsen en van e-cargobikes en e-fatbikes tot e-bikes met superaccu’s en speedpedelecs.

Venntrilogie Wandelroute van het Jaar 2024

Traditioneel maakte de jury op de Fiets en Wandelbeurs de winnaar bekend van de award voor de Wandelroute van het Jaar. De trofee ging dit keer naar de Venntrilogie in Oost-België, een nieuwe route van 109 km die enkele van de mooiste landschappen in die regio met elkaar verbindt. Van het drielandenpunt met Duitsland en Nederland tot in Bütgenbach. De jury roemde de variatie in landschapstypes en noemde de natuur, vooral in de etappes 3 tot en met 6, overweldigend.

Press releases in Dutch

button inschrijven pers NL

Press releases in English

button press releases in English