Newsroom
Fietsparcours van de E-bike Challenge in Gent

E-bike Challenge: elektrisch op weg

E-bikes voor lange toertochten, razendsnelle speedpedelecs voor naar je werk en hippe modellen waarmee je graag in de stad gaat cruisen. Je kunt ze uitproberen tijdens de editie van E-bike Challenge, op 1 en 2 maart 2025 in Flanders Expo in Gent.

Inmiddels is de elektrische fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. 50-plussers, werknemers op weg naar werk, fietsliefhebbers en de schoolgaande jeugd; ze maken allemaal graag gebruik van elektrische ondersteuning. In de afgelopen jaren waren de e-bikes dan ook niet aan te slepen.

Testevent

De E-bike Challenge is een van de weinige events waar je indoor elektrische fietsen van tientallen merken kunt testen en met elkaar kunt vergelijken. Want alleen op die manier kun je uitvinden welke e-bike het beste bij je past. Hoe reageert de motor op de pedaaltrappen, hoe wendbaar is de e-bike in de bochten en hoe goed zijn de remmen? Je ontdekt er ook de nieuwste modellen en de laatste technische snufjes. Elk jaar is er op e-bikegebied weer een wereld te ontdekken.

E-bike Parcours

Het kloppend hart van de Challenge is het grote testparcours. Met een lengte van circa 1,5 kilometer is dit het grootste indoor e-bikeparcours van België. Niet gehinderd door weer of wind kun je er comfortabel de modellen van je keuze uitproberen. Voor de snelle speedpedelecers is er een aparte fastlane, waarmee ze veilig de topsnelheid van 45 km/u kunnen halen. Langs het parcours zijn de stands van fiets/e-bikemerken te vinden. De exposanten geven daar graag antwoord op al je vragen.

Fiets en Wandelbeurs

Een ticket voor de Challenge geeft ook toegang tot de Fiets en Wandelbeurs, die tegelijkertijd plaatsvindt in Flanders Expo. Daar tref je alles aan wat een fietser nodig heeft: routes, arrangementen, outdoormateriaal, tenten, branders, fietstassen etc.

E-bike Challenge
1 & 2 maart 2025
Flanders Expo Gent

Openingstijden:
za & zo 10.00-17.00 uur
www.ebikechallenge.be

Press releases in Dutch

button inschrijven pers NL

Press releases in English

button press releases in English