Newsroom

E-bike Challenge België actueel

 
 
 

3 maart 2024

Succesvolle editie E-bike Challenge 

14.786 fiets- en wandelenthousiastelingen hebben afgelopen weekend de combinatie van E-bike Challenge met de Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent bezocht. Beide events boden volop inspiratie voor het nieuwe fiets- en wandelseizoen of de aankoop van een elektrische fiets.

Fietsen, wandelen en e-bikes blijven populair in Vlaanderen, zo bleek uit de 2024-editie van beide events. Zowel op de zaterdag als de zondag was het gedurende de hele beurs gezellig druk in de gangpaden.

E-bike Challenge

Een deel van Hal 1 was gereserveerd voor E-bike Challenge, hét e-bike-testevent van België met een groot indoor testparcours, inclusief een speciale baan voor de snelle speedpedelecs. Bezoekers maakten duizenden testritten op de nieuwste modellen van 16 merken. Ze hadden daarbij volop keuze. Het aanbod varieerde van hippe e-stadsfietsen tot e-plooifietsen en van e-cargobikes en e-fatbikes tot e-bikes met superaccu’s en speedpedelecs.

Lezingen en workshops

Bezoekers van de Challenge hadden ook toegang tot de Fiets en Wandelbeurs en het lezingaanbod van dat event. Maar liefst 81 presentaties stonden er gedurende twee dagen op het programma. Van verhalen over fiets- en wandeltochten in eigen land tot routes in Catalonië, trektochten in Afrika en Amerika, bikepackingavonturen, pelgrimsreizen en meer. Ook de presentaties van de routeplatformen RouteYou en komoot waren populair.

Voor meer informatie: www.ebikechallenge.be.

E-bike Challenge is een event van Hicle, dat ook de Fiets en Wandelbeurs organiseert. In Gent in België heeft de Challenge al vijf succesvolle edities op zijn naam staan.

 
 

Press releases in Dutch

button inschrijven pers NL

Press releases in English

button press releases in English