Newsroom
header E-bike Challenge

26 februari 2024

Succesvolle editie
E-bike Challenge en Fiets en Wandelbeurs

Met 24.112 bezoekers beleefden de E-bike Challenge en Fiets en Wandelbeurs een succesvolle editie in Jaarbeurs Utrecht.

Op de beursvloer troffen de bezoekers een breed aanbod aan elektrische fietsen, speedpedelecs, fiets- en wandelbestemmingen, routes, infomarkten en  outdoorartikelen. Vooral op de vrijdag en zaterdag was het een drukte van belang in de gangpaden en moesten de exposanten een spervuur aan vragen beantwoorden.

E-bike Challenge

Hal 4 en een deel van Hal 2 was het domein van E-bike Challenge, het grootste indoor e-bike-testevent van de Benelux. Op het grote Shimano E-bike Parcours en Shimano Speed Pedelec Parcours werden vele duizenden testritten gemaakt op de nieuwste modellen van de aanwezige merken. Het aanbod was heel divers: van stoere fatbikes tot hippe e-stadsfietsen, e-toerfietsen met ‘superaccu’s’ en de snelle speedpedelecs. De sessies in het E-bike Theater vielen bijzonder in de smaak; regelmatig stond er een haag van mensen om het theater heen omdat alle stoelen bezet waren.

Themaland Polen

Blikvanger op de Fiets en Wandelbeurs was themaland Polen, dat zich op de beursvloer presenteerde in een grote, gloednieuwe stand. Fiets- en wandelexperts van zeven regio’s/provincies stonden daar paraat om de vele bezoekers te informeren over de fiets- en wandelmogelijkheden. Ook was er een aparte lezingzaal voor het themaland gereserveerd. Journalisten, reisbloggers en Poolse experts namen daar de bezoekers mee naar de mooiste Poolse fiets- en wandelbestemmingen.

Fietsroute van het Jaar 2024

Traditioneel vond op de beurs de uitreiking van de trofee voor de Fietsroute van het Jaar plaats. Dit keer viel een route in eigen land in de prijzen; de Van Gogh Drenthe Fietsroutes. De befaamde kunstschilder verbleef ooit drie maanden in deze provincie. De routes laten je kennismaken met het fraaie oerlandschap waar Van Gogh zich door liet inspireren. De jury toonde zich aangenaam verrast over de uitmuntende kwaliteit van deze fietsroute.

Volgend jaar vinden de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge wederom plaats in Jaarbeurs Utrecht, op 14, 15 en 16 februari 2025. Wel verhuizen de events dan naar andere hallen, namelijk hal 7, 8 en 9.

Press releases in Dutch

button inschrijven pers NL

Press releases in English

button press releases in English