Volop in beweging

Fietsen, wandelen, outdoor! Wij weten er wel raad mee. Met events, vakantie-aanbod, blogs en advies. Onze passie delen we met onze bezoekers en professionals op het gebied van fietsen en wandelen. Graag zetten we ons in voor het stimuleren van actieve vakanties in binnen- en buitenland.

Geslaagde IBTC 2022-editie 

115 professionals bezochten woensdag 19 en donderdag 20 januari de derde editie van de International Bicycle Tourism Conference (IBTC). Evenals in 2021 was de IBTC volledig online in verband met de pandemie. Uit de 9 keynotes en 7 roundtables kwam een heel positief beeld naar voren: er gloort een mooie toekomst voor het fietstoerisme! 

Events in februari gaan niet door

De coronapandemie heeft ingrijpende gevolgen voor onze beurzen. Wij zijn helaas genoodzaakt om de komende Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht (25-26 februari 2022) niet te laten doorgaan. Aangezien wij ook geen mogelijkheden zien om de beurs voor een tijdstip later in het voorjaar te organiseren, wordt de Fiets en Wandelbeurs verschoven naar 2023. Ook de gelijktijdig geplande E-bike Xperience wordt derhalve verschoven.

Na de op 22 december bekend geworden verscherping van de maatregelen in België, zien wij ook geen mogelijkheden meer om de op 19 en 20 februari geplande Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge in Flanders Expo Gent te organiseren. Onze beurzen zijn binnenevenementen, waar bezoekers worden uitgenodigd tot bijwonen van en meedoen aan tal van activiteiten. Het is duidelijk dat we daarbij niet aan de door de overheid gewenste veiligheidsvoorschriften kunnen voldoen. Daarom zullen ook deze beurzen worden verplaatst. 

We hopen dat het in het voorjaar van 2023 weer mogelijk zal zijn om een nieuwe editie van deze events te kunnen organiseren.

Coronamaatregelen

Uiteraard volgen wij bij het organiseren van onze events de coronamaatregelen die dan gelden. De veiligheid van exposanten, bezoekers, vrijwilligers en het organisatie-team staat altijd voorop.    

Online Experience trekt 4.500 bezoekers

De eerste online editie van de Fiets en Wandelbeurs is op 23 en 24 april 2021 door ongeveer 4.500 liefhebbers bezocht. Na aankoop van een ticket konden ze inloggen op het event-platform van de ‘Fiets en Wandelbeurs Online Experience’, dat een breed aanbod aan bestemmingen, lezingen en workshops presenteerde. Nog tot en met 9 mei waren de stands en de opgenomen lezingen beschikbaar voor ticketkopers. De Online Experience was een alternatief voor de fysieke Fiets en Wandelbeurzen, die in mei 2021 niet konden doorgaan vanwege corona. 

Wij gaan door!

Één ding is duidelijk: we blijven ons inzetten om mooie events te realiseren. Want fietsen, wandelen en e-bikes zijn nu populairder dan ooit. Natuurlijk kunnen die evenementen niet plaatsvinden zonder uw steun en vertrouwen. Zonder exposanten geen beurzen; wij hebben uw deelname nodig om weer een mooi event op poten te zetten!

Graag verwelkomen we u in 2023 op de beursvloer.

Vragen? Mail ons via: 

 

FWB logo 200px

De Fiets en Wandelbeurzen markeren het begin van een nieuw wandel- en fietsseizoen in Nederland en België. Meer dan 850 exposanten uit de toerisme-, outdoor- en fietsindustrie nemen deel. Ze komen in contact met ongeveer 45.000 enthousiaste actieve recreatieve wandelaars en fietsers.


logo Online Experience

Nieuw! Het online alternatief voor de fysieke Fiets en Wandelbeurs. Chatten of videobellen met exposanten, online lezingen of workshops volgen, digitale info-markten waar je vragen kunt stellen aan ervaren fietsers en wandelaars: het is allemaal mogelijk bij de Online Experience. De eerste editie vond 23 en 24 april 2021 plaats.

cover brochure
 

E-bike Challenge logo 200px

Uitdagende indoor fietsparcoursen, een keur aan e-bikes, speedpedelecs en e-mountainbikes, en alle gelegenheid om die te presenteren. Dát is E-bike Challenge, het enige grootschalige e-bike-testevent in Vlaanderen en Minneapolis, Verenigde Staten. Een evenement voor iedereen die zich oriënteert op de aankoop van een elektrische fiets.

logo E-bike Xperience

Hét event in Nederland voor het testen van elektrische fietsen. De grote fietsparcoursen in Jaarbeurs Utrecht bieden daar alle gelegenheid toe. Circa 70 merken presenteren er hun nieuwste modellen!

beeld e-bike xperience

IBTC logo

De tweede editie van de International Bicycling Tourism Conference (IBTC) had 27 en 28 januari 2021 plaats. Dit keer ging het om een 100% online conferentie. Belangrijke onderwerpen waren onder meer de effecten van de coronacrisis op de (fiets)mobiliteit en de vermarkting van routes.

IBTC, het event voor fietstoerismeprofessionals

logo Hicle Holidays

Een nieuw initiatief van Hicle; een site met het actuele vakantie-aanbod voor de fietser en wandelaar. Veilige en duurzame vormen van recreatie staan nu volop in de schijnwerpers!

Hicle Holidays