Volop in beweging

Fietsen, wandelen, outdoor! Wij weten er wel raad mee. Met events, vakantie-aanbod, blogs en advies. Onze passie delen we met onze bezoekers en professionals op het gebied van fietsen en wandelen. Graag zetten we ons in voor het stimuleren van actieve vakanties in binnen- en buitenland.
 

Inschrijving events geopend

De inschrijving voor de Fiets en Wandelbeurzen en E-bike Challenge (België) in 2023 is inmiddels geopend. Met onze exposanten, partners en vrijwilligers zetten we in 2023 graag weer een fantastische beurs neer. Noteer alvast de datums 18-19 februari voor de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge in Flanders Expo in Gent en 24, 25 en 26 februari voor de editie Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. De inschrijving voor E-bike Xperience in Utrecht opent op korte termijn. We hopen u in 2023 te kunnen begroeten op de beursvloer. 

Bent u zeker van deelname? U kunt zich direct online inschrijven.  

E-bike Challenge Minneapolis is 'back on stage' 

Drie jaar na de laatste editie van E-bike Challenge in Minneapolis, kon het event eindelijk weer eens doorgaan in het Convention Center van die stad op 2 en 3 april 2022. Gelukkig waren de Minnesotans de Challenge niet vergeten tijdens de lockdown-jaren. Het event werd goed bezocht en exposanten en bezoekers waren tevreden met de 'Challenge 2022'. 

Online Kick-off seizoen 2022 op 9 april

De coronapandemie dwarsboomde dit jaar helaas het organiseren van de fysieke Fiets en Wandelbeurzen, maar toch wilden we het fiets- en wandelseizoen 2022 niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 9 april trapten we het seizoen online af met een programma van opgenomen lezingen, live masterclasses en de symbolische uitreiking van de awards voor de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar 2022. Iedereen kon het programma gratis meebeleven via www.hicleholidays.com, onze site met het aanbod aan actieve vakanties en fiets- en wandelblogs.

Hondsrugpad en Royal Canal in de prijzen

Tijdens de online Kick-off van 9 april ging de trofee voor de Wandelroute van het Jaar 2022 naar het Hondsrugpad in Nederland. Aan de Royal Canal Greenway in Ierland kende de jury de eretitel 'Fietsroute van het Jaar 2022' toe. Beide winnaars kunnen rekenen op veel publiciteit in de media als gevolg van deze verkiezingen. 

Geslaagde IBTC 2022-editie 

115 professionals bezochten woensdag 19 en donderdag 20 januari de derde editie van de International Bicycle Tourism Conference (IBTC). Evenals in 2021 was de IBTC volledig online in verband met de pandemie. Uit de 9 keynotes en 7 roundtables kwam een heel positief beeld naar voren: er gloort een mooie toekomst voor het fietstoerisme!

Lees meer

Wij gaan door!

Één ding is duidelijk: we blijven ons inzetten om mooie events te realiseren. Want fietsen, wandelen en e-bikes zijn nu populairder dan ooit. Natuurlijk kunnen die evenementen niet plaatsvinden zonder uw steun en vertrouwen. Zonder exposanten geen beurzen; wij hebben uw deelname nodig om weer een mooi event op poten te zetten!

Graag verwelkomen we u in 2023 op de beursvloer.

Vragen? Mail ons via: 

 

FWB logo 200px

De Fiets en Wandelbeurzen markeren het begin van een nieuw wandel- en fietsseizoen in Nederland en België. Meer dan 850 exposanten uit de toerisme-, outdoor- en fietsindustrie nemen deel. Ze komen in contact met ongeveer 40.000 enthousiaste actieve recreatieve wandelaars en fietsers.


logo Online Experience

Het online alternatief voor de fysieke Fiets en Wandelbeurs. Op 23 en 24 april 2021 vond de eerste editie plaats, die door 4.500 liefhebbers uit Nederland en Vlaanderen is bezocht. Ze konden daarbij online lezingen en workshops volgen, digitale stands bezoeken en chatten met exposanten. 

cover brochure
 

E-bike Challenge logo 200px

Uitdagende indoor fietsparcoursen, een keur aan e-bikes, speedpedelecs en e-mountainbikes, en alle gelegenheid om die te presenteren. Dát is E-bike Challenge, het enige grootschalige e-bike-testevent in Vlaanderen en Minneapolis, Verenigde Staten. Een evenement voor iedereen die zich oriënteert op de aankoop van een elektrische fiets.

logo E-bike Xperience

Hét event in Nederland voor het testen van elektrische fietsen. De grote fietsparcoursen in Jaarbeurs Utrecht bieden daar alle gelegenheid toe. Circa 70 merken presenteren er hun nieuwste modellen!

beeld e-bike xperience

IBTC logo

De derde editie van de International Bicycling Tourism Conference (IBTC) had 19 en 20 januari 2022 plaats. Net als in 2021, ging het om een 100% online conferentie. Belangrijke onderwerpen waren onder meer de uitrol van een knooppuntroutenetwerk in Denemarken, nieuwe trails voor bikepackers in Finland, de effecten van corona op de fietsmobiliteit in Europa en de ambitieuze fietsplannen van Luxemburg. 

IBTC, het event voor fietstoerismeprofessionals

logo Hicle Holidays

Een initiatief van Hicle; een site met het actuele vakantie-aanbod voor de fietser en wandelaar. Duurzame vormen van recreatie staan nu volop in de schijnwerpers!

Hicle Holidays