fietsen en wandelen hebben de toekomst

Fietsen en wandelen hebben de toekomst!

Actviteiten als fietsen en wandelen hebben de wind in de zeilen. Niet alleen zijn het duurzame vormen van reizen, woon-werkverkeer en recreatie, ze passen ook bij een meer gezonde levensstijl. Volgens diverse onderzoeken hebben fietsen en wandelen ook een positief effect op de mentale gezondheid. Ofwel: je wordt er gelukkig(er) van!

Boost door coronacrisis

De coronacrisis heeft deze trend nog een boost gegeven. Miljoenen Europeanen trokken er te voet of met de fiets op uit gedurende de lockdowns. Fietsenwinkels konden de vraag nauwelijks aan. En diverse Europese steden legden versneld fietspaden aan om de plotse toevloed aan ‘nieuwe’ fietsers te faciliteren.

Het fiets- en wandellegioen

In Nederland en Vlaanderen hebben miljoenen inwoners al ver vóór de coronacrisis het fietsen en wandelen ontdekt. Ze gaan graag actief op pad in de eigen omgeving én tijdens hun vakantie. Zo houden de Nederlanders elk jaar circa 1,1 miljoen fietsvakanties in eigen land en telt het land 1,2 miljoen liefhebbers die graag gebruikmaken van het netwerk aan langeafstandswandelingen (LAW). Ook in België, en dan met name in Vlaanderen, is het fietsen en wandelen populair.

De Fiets en Wandelbeurs is voor dit legioen van Vlaamse en Nederlandse liefhebbers het startpunt van het nieuwe fiets- en wandelseizoen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in het aanbod en gaan gericht op zoek naar informatie over routes, bestemmingen en outdoormateriaal. Exposanten noemen ze vaak 'het leukste publiek' dat ze op events tegenkomen.