Online Experience beeld

Concept Online Experience

Met de Fiets en Wandelbeurs Online Experience bereikt u de Nederlandse en Vlaamse fietsers en wandelaars tijdens een tweedaags online event. Coronacrisis of niet, deze beurs kan altijd doorgaan!

Na aankoop van een ticket, konden bezoekers op vrijdag 23 en/of zaterdag 24 april 2021 inloggen op een interactief eventplatform. Exposanten stonden twee dagen lang virtueel paraat om vragen te beantwoorden of met hen te chatten. Ook konden zij brochures en filmpjes over producten of diensten tonen. En net als op een fysieke beurs, hadden zij de mogelijkheid leads te verzamelen en uw brochures en bedrijfsfilmpjes te presenteren.

Succesvolle formule

Voor de Online Experience was de succesvolle formule van de Fiets en Wandelbeurs vertaald naar ‘digitaal’. Ook online was er nog steeds sprake van een plattegrond en van stands, van informatiemarkten met vrijwilligers en van lezingen en workshops. Zo bleef het event ook in digitale vorm een mix van informatie en beleving.

Voordelen concept Online Experience

Zekerheid
Ondanks mogelijke beperkende maatregelen in verband met corona, kan de Online Experience altijd doorgaan.

Nederland én Vlaanderen
Met één beursdeelname bereikt u uw doelgroep in zowel Nederland als Vlaanderen!

Laagdrempelig
Voor de consument is het een zeer laagdrempelig event. Zij hoeven niet te reizen om de Experience te bezoeken. Gedurende de twee eventdagen loggen zij in wanneer het hen uitkomt. Na het event, kunnen zij voor een periode van twee weken nog steeds uw online stand bezoeken om bijvoorbeeld brochures te downloaden. U hoeft dan overigens zelf niet online aanwezig te zijn.

Efficiënt
U hoeft niet te reizen, maar kan waar dan ook ter wereld deelnemen zolang u een computer en internetverbinding heeft. Zo bespaart u uiteraard op reiskosten en mogelijk ook kosten voor overnachting.

Leads verzamelen
Bezoekers kunnen bij uw online stand hun gegevens achterlaten. Zo kunt u eenvoudig leads verzamelen.

Interactief
Gedurende het event kunt u met een of met meerdere mensen tegelijk chatten. De Online Experience is geen ‘éénrichtingsverkeer’; u komt daadwerkelijk in contact met de bezoekers en kunt ‘in real time’ een gesprek voeren.

Nieuwe doelgroepen
De Online Experience is zeer laagdrempelig en zal daardoor nieuwe doelgroepen aantrekken, die een fysieke beurs wellicht niet zouden bezoeken. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan fietsers en wandelaars uit jongere leeftijdscategorieën of ouders van jonge gezinnen.

Doelgroepen

De Fiets en Wandelbeurs Online Experience richt zich op de échte recreatieve fietser en wandelaar. Volgens veel exposanten het leukste en meest enthousiaste publiek dat zij op events tegenkomen.

Kenmerken:

  • leeftijd: 90% is 50 jaar of ouder
  • opleiding: 61% is hoogopgeleid
  • vakantie: 45% gaat minstens 3x per jaar op vakantie
  • besteding: € 1.413 gemiddeld budget per persoon.

Daarnaast biedt het online concept mogelijkheden om ook jongere leeftijdsgroepen aan zich te binden die een interesse hebben in fietsen en wandelen:

  • fietsers en wandelaars in de leeftijd 25-40 jaar
  • ouders van jonge gezinnen.