Drie events trekken ruim 41.000 bezoekers

Ruim 41.000 liefhebbers hebben in 2020 de combinatie van E-bike Xperience, Fiets en Wandelbeurs en Bike MOTION Benelux bezocht. Drie dagen lang was in Jaarbeurs Utrecht een enorm aanbod te vinden op het gebied van e-bikes, (sportieve) fietsen, actieve vakanties en outdoorartikelen.

Ondanks alle berichtgeving rond het coronavirus, was het een succesvolle start van het fiets- en wandelseizoen. De bezoekers gingen op de beursvloer opvallend ontspannen om met de dreiging van een pandemie. Slechts sporadisch werden mondkapjes gesignaleerd. Het percentage dat een ticket had gekocht maar niet kwam opdagen, lag wat hoger dan gebruikelijk, maar het overgrote deel liet zich niet afschrikken.


 

Sterk deelnemersveld

Het deelnemersveld van de Xperience telde in 2020 wederom een zeer sterke bezetting. Vrijwel alle relevante merken voor de Nederlandse markt presenteerden zich in Jaarbeurs. Op het grote fietsparcours werden tienduizenden testritten gemaakt. De exposanten en de organisatie konden dan ook terugkijken op drie geslaagde dagen.

Nieuwe editie

Op 25 en 26 februari 2022 is er weer een nieuwe editie van E-bike Xperience, in combinatie met de Fiets en Wandelbeurs. Bike MOTION Benelux besloot na de 2020-editie weer terug te keren naar het najaar, de periode waarin het fietsevent tot 2018 altijd plaatshad.